NYHEDER OM DIGITAL PUBLICERING

Kunstannoncører foretrækker papirlayout

Skrevet af Lars Ørhøj d. 29-11-13 11:16

Kunstavisens læsere og annoncører foretrækker papiret. Det gør udgiveren også. Derfor er avisens nye apps et digitalt supplement med samme layout og indhold som den trykte avis.

Kunstavisen_Visiolink_ipad_500x375.jpg

En blæsende lørdag i november besøger 1000 gæster Kunst2100's udstilling i Docken på Østerbro i København. Det første, de møder, er en opstilling med stakkevis af Kunstaviser. Selv om skilte opfordrer publikummet til at købe et digitalt abonnement til web, smartphone og tablet, er det stadig den fysiske avis, der fylder.

”De fleste af vores læsere er 50+, som godt kan lide at sidde med papiravisen til kaffen. Men det er vigtigt at være til stede på de digitale platforme. Løsningen er et supplement til papiravisen, som forhåbentlig også kan tiltrække yngre læsere,” fortæller udgiver Michael  Juul, der siden 2007 har stået i spidsen for Kunstavisen.

Han har valgt at beholde papiravisens layout i den digitale udgave. Ikke mindst fordi annoncørerne foretrækker den trykte avis’ konventioner frem for nettets bannerannoncer.

”Næsten halvdelen af vores indtægter kommer fra papirannoncer, og det er nemmere at få penge for millimeter i den trykte avis end for bannere; der er større betalingsvillighed fra annoncørerne,” siger Michael Juul, der samtidig oplever, at læserne ser annoncerne som en vigtig del af indholdet.

”Kunstavisen er et nicheprodukt med et oplag på 5000 eksemplarer, så det er meget målrettede annoncer til mennesker med en interesse for stoffet. Folk læser annoncerne og bliver ikke irriteret over dem dem, de ser det som nyttig information, og det er jo grunden til, at de holder Kunstavisen,” siger Michael Juul, der erkender at papiret over tid kan blive overhalet af den digitale udvikling.

”Jeg tror nu ikke, at papiret forsvinder foreløbigt. Det er alt for tidligt at gå fuldblods ind i en ren digital løsning.”

Om Kunstavisen:

Kunstavisen er en landsdækkende dansk månedsavis om aktuel kunst. Kunstavisen har 40 tilknyttede skribenter og udkommer i et oplag på ca. 5000 eksemplarer. Avisen blev grundlagt i 1981 og har redaktion i Køge.

© Image under a free license by Placeit

Abonnér på e-mail opdateringer


Visiolink at the World Publishing Expo 2015

New Call-to-action