NYHEDER OM DIGITAL PUBLICERING

Adgang til alt på Agderposten

Skrevet af Lars Ørhøj d. 03-12-13 10:11

Agderposten indfører ny betalingsmodel og lader læserne dele artikler på sociale medier.

Agderposten_ipad_Visiolink

I dag må læsere af Agderposten på web, smartphones og tablets betale for et tillægsabonnement. Men snart vil alle abonnenter få adgang til alt indhold – uanset hvilken platform, de ønsker at bruge.

På den måde håber mediehuset at standse abonnementsfaldet og tiltrække sig flere nye brugere.

”Vores mål er at vende nedgangen i antallet af abonnenter inden udgangen af 2014,” siger chefredaktør Morten Rød til journalisten.no.

Fremover får læserne også mulighed for at dele enkeltartikler gratis på sociale medier.

”Vi får en teknologisk løsning, der gør, at vores abonnenter kan dele en artikel med ikke-abonnenter. Vi har valgt at gøre det sådan, netop fordi vi ønsker at vores læsere skal dele. Men de som ikke abonnerer, kan ikke bladre videre til andre artikler uden at betale,” siger Morten Rød.

Indtil nu har Agderpostens nyheds-, kultur- og featurestof stort set vært forbeholdt papirproduktet. Snart bliver alt redaktionelt indhold tilgængelig også på web, smartphone og tablet, og abonnenterne får adgang til alt.

Kun et fåtal af artikler, blandt andet om ulykker og dramatiske hændelser, vil ligge åbent tilgængeligt for andre end abonnenterne. Agderposten har en politik om at lægge mindst muligt af sit indhold gratis på nettet.

Agderpostens ledelse er kommet til samme erkendelse som kolleger i andre mediehus: Kunderne skal tilbydes et enkelt og overskueligt koncept, så deres betalingsvilje kan omsættes til indtægter.  

”Vi ønsker at levere indholdet, der hvor kunderne er,” siger administrerende direktør for Agderpostens avishus, Øyvind Klausen.

© Image under a free license by Placeit

Abonnér på e-mail opdateringer


Visiolink at the World Publishing Expo 2015

New Call-to-action