NYHEDER OM DIGITAL PUBLICERING

Google afliver Flash. HTML5 Desktop Viewer er født

Skrevet af Thomas Wittenburg d. 29-07-16 15:04

Find mig her:

flashcrash.png

Adobe Flash har de senere år været udskældt som en usikker teknologi. Flash-baserede sites har været ramt af mange angreb, og usikkerhederne er ikke altid blevet lukket i den hastighed, de dukkede op. Derfor har rygterne også svirret i årevis, men nu skulle den være god nok. Google udfaser Flash-support i Chrome-browseren. Det er vigtigt nyt, hvis du distribuerer indlejret digitalt indhold, som eksempelvis video eller ePaper.

Der findes ikke en decideret afløser for Flash-teknologien. I stedet er det med HTML5 blevet muligt at lave mange af de samme funktionaliteter direkte i browseren – udenom tredjepartsplugins.

Populære sites som YouTube og Facebook benytter fortsat Flash, især til videohåndtering, men med Googles udmelding er det relativt sikkert at antage, at en del af de store spillere i nær fremtid vil skifte til HTML5 som primær teknologi. HTML5-standarden er under stadig udarbejdelse, men er allerede velintegreret i de fleste browsere som Chrome, Internet Explorer, Safari og FireFox.

Visiolinks Desktop Viewer til aviser og magasiner er allerede kommet i en HTML5-version, hvilket har givet eAvisen et ansigtsløft samt en række nye funktioner. Sideskift er blevet hurtigere, mens indhold og overblik kan præsenteres på flere måder for læseren.

Prøv HTML5 Desktop Viewer direkte i din browser her

HTML5 Desktop Viewer er begrænset til desktops for at sikre optimal afvikling af brugerfladens funktioner. Den kan således ikke anvendes på smartphone, hvor avisens native app stadig har en stor performancemæssig fordel over HTML5.

Hvis man sidder med en ældre Flash-baseret version af eAvisen, er skiftet til HTML5 Desktop Viewer hurtigt at implementere. Tag fat i din Visiolink-kontakt, eller send os en mail, så kontakter vi dig. 

Topics: Product News

Abonnér på e-mail opdateringer


Visiolink at the World Publishing Expo 2015

New Call-to-action