NYHEDER OM DIGITAL PUBLICERING

Dynamikken bag læserreaktioner på digitale annoncer

Skrevet af Lars Ørhøj d. 02-09-14 15:07

Visiolink har for nylig gennemført to undersøgelser om annonceeffektivitet i digitale aviser.

business-intelligence-research-reports-visiolink-777404-edited

Undersøgelse 1 – Har kreativt og dynamisk annoncedesign en effekt?

Den første undersøgelse blev foretaget sammen med Aarhus Universitet, Business and Social Sciences, og Jyllands-Posten, og fokus var på effekten af forskellige kreative annonceformater i e-avistypen AUTHENTIC 
Vi indsatte fire forskellige annonceformater som interstitials i Jyllands-Postens digitale avis; ét format var statisk, to var dynamiske, og det sidste var interaktivt. Respondenterne blev bedt om at læse den første sektion i Jyllands-Posten i 10 minutter, hvilket blev efterfulgt af en kvantitativ undersøgelse, der blev foretaget af en interviewer. Undersøgelsen indeholdt spørgsmål om evnen til at huske interstitial-annoncer samt annoncer fra den trykte avis, og annoncerne fik point baseret på forskellige parametre.

Dataene blev indsamlet som en hall-test i et af de største indkøbscentre i Aarhus i løbet af ti dage i juni. 250 respondenter deltog i den 20 minutter lange test af forskellige annoncetyper.

Undersøgelse 2 – Ændres effekten af annoncer i forskellige digitale avislayouts?

Den anden undersøgelse blev foretaget i samarbejde med Syddansk Universitet, Marketing and Management, og Fyens Stiftstidende. Her var fokus på annonceeffektivitet i forskellige e-avisformater, nemlig Visiolinks produkter AUTHENTIC og DYNAMIC.

Dette var en kvalitativ undersøgelse, hvor 20 deltagere blev delt op i to grupper. Den første gruppe læste og blev stillet spørgsmål om en e-avis i AUTHENTIC-format, og den anden gruppe læste og blev stillet spørgsmål om en e-avis baseret på DYNAMIC-skabelonen. Interviewet med deltagere fra begge grupper varede omkring to timer og omfattede spørgsmål vedrørende den generelle opfattelse af avisen samt af de forskellige annoncer i avisen.

Resultaterne af begge undersøgelser forventes at være klar i midten af september 2014.

Vi vil også offentliggøre resultaterne via denne blog, så tilmeld dig nu for at følge den seneste research vedrørende annoncer i digitale aviser.



Download the User Survey Benckmark Report 2014

Topics: Insights

Abonnér på e-mail opdateringer


Visiolink at the World Publishing Expo 2015

New Call-to-action